Färskost.

Någon slags filmjölk. 1 liter.
Grädde (eller fuskgrädde) eller kräm fräch. 2-3 dl.

Förbered en silduk. (Viktigt).

Häll filmjölken i en kastrull. Värm. Det är viktigt att röra hela tiden, gärna med en träsked. Lyft skeden då och då för att kolla "konsistensen". I samma stund som det ser ut som ost-korn med tunn lättmjölk emellan så hälles det hela i silduken. Det är viktigt att det inte värms för mycket för då blir det torrt.

Låt rinna av ca 15 minuter. Stjälp upp i burk och blanda med salt, smak och grädde till en krämig konsistens. Spara lite grädde för senare justering av konsistensen.

Smak = Här är det upp till dej vad du skall blanda i. Jag rekommenderar gräslök eller en matsked mycket finhackad rå lök som grund. Vitlök, peppar och diverse andra kryddor kan blandas i efter behag. Dela gärna satsen och krydda lite olika.

Smakar gudomligt på nybakat bröd......